7 Haz 2015

Prof. Dr. M. Kamil Özer Türkiye Atletizm Takımında

Prof. Dr. M. Kamil ÖZER, Kore’nin Gwangju kentinde düzenlenecek 28. Dünya Üniversite Oyunlarında Ülkemizi temsil edecek Atletizm ekibinin yöneticisi olarak görevlendirilirken Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve spor Öğretmenliği Bölümü Öğrencisi Nadir Sönmez Su Topu Takımında ülkemizi temsil edecektir. Sönmez Hazırlık kampında çalışmalarına devam etmektedir.

Prof. Dr. M Kamil ÖZER, 2007 Bankong, 2009 Belgrad, 2011 Shenzen, 2013 Kazan Yaz Oyunları ve 2011 Erzurum, 2015 Slovakya Kış oyunlarında bir çok farklı spor dalında yönetici, genel idareci ve ekip şefi olarak  görev almıştır.  Özer, 2008 EUSA ( Avrupa Üniversite Sporları Federasyonu) ve 2010 FISU (Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu) Plaj Voleybolu Organizasyonlarının teknik direktörü olarak görev yapmıştır.

Dünya Üniversite Yaz oyunları (SUMMER UNIVERSIADE) her iki yılda bir farklı bir şehirde sahnelenen,  uluslararası spor ve Kültür Festivalidir.

FISU’nun (Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu) ‘Zihin ve Bedende Mükemmellik’  sloganını benimseyen Yaz Oyunlarında  dünyanın her yerinden üniversite öğrencisi-sporcular fairplay ruhu içinde 12 gün boyunca spor yarışmalarına katılırken eğitsel ve kültürel bir çok etkinliği de birlikte yaşamaktadır.

Üniversite Yaz Oyunları  hakkında Temel bilgiler ‘ (Summer Universiade)

• Öğrencilerin, hem akademik hem de atletik düzeyde katıldığı Dünyanın en büyük organizasyonudur.
  • Spor karşılaşmaları 12 gün sürmektedir,
  • 170 ülkeden 9000’den fazla  öğrenci sporcu ve yöneticileri katılmaktadır,
  • 13 zorunlu ve en fazla 3 isteğe bağlı spor dalından oluşmaktadır,
  • Genellikle aynı yaştaki Gönüllü öğrenciler ve katılımcılar bulunmaktadır,
  • 100’den fazla TV kanalları tarafından Yayınlanmaktadır.
  • Bu güne kadar en yüksek katılım: 10,622 sporcu ile 2011 de Shenzhen, Çin ve 174 ülke ile  2003′ Daegu, Kore, olmuştur

2015 Yaz Üniversite Oyunları

Tarih: Temmuz 3-14, 2015