6 Ağu 2015

Yrd. Doç. Dr. Savaş Dilibal IEEE Konferansı’na Katıldı

Mühendislik Fakültemiz Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş DİLİBAL, ABD’de robotik alanında birlikte çalıştıkları Asst. Prof Erik Engeberg (Florida Atlantic University Ocean and Mechanical Engineering Department www.fau.edu) ile birlikte 27-31 Temmuz 2015 tarihleri arasında IEEE Uluslararası İleri Robotik Konferansına (17th IEEE International Conference on Advanced Robotics) katılmıştır. Konferansta Yrd. Doç. Dr. Savaş DİLİBAL “Finger-like manipulator driven by antagonistic NiTi shape memory alloy actuators” konulu sunu yapmıştır. Asst. Prof Erik Engeberg ile birlikte yaptıkları robotik çalışmaların ilk ürünü olan bu makale konferansta 110 üzeri makale arasından en iyi 8 makale arasına girmiştir.

Konferans öncesi Asst.Prof Erik Engeberg ve eşi, 24 Temmuz 2015 tarihinde Gedik Holding ve Gedik Üniversitesi’ni ziyaret etmişlerdir. Gedik Holding’te Robot Bölümü ve Gedik Üniversitesi Robot Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi Laboratuvarı olanaklarının incelenmesini müteakip, Gedik Holding CEO’su Dr. Mustafa KOÇAK ile Florida Atlantik Üniversitesi’nde (FAU) yapılan sualtı robotik çalışmaları ve FAU ile yapılabilecek potansiyel çalışma alanları görüşülmüştür. Gedik Holding’te öğle yemeğini müteakip Gedik Üniversitesi’ne geçilmiştir.

Gedik Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Berrak KURTULUŞ tarafından Rektörlük makamında kabul edilen Asst. Prof Erik Engeberg ve eşine üniversitemizi tanıtan kısa bir sunum yapılmıştır. Ardından Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sunullah ÖZBEK ve Mühendislik Fakültesi öğretim elemanlarnında bulunduğu Rektörlük toplantı salonunda, Asst. Prof Erik Engeberg tarafından robotik alanında yapmış olduğu çalışmalarla ilgili detaylı bir sunum yapılmıştır. Toplantıda ayrıca Gedik Üniversitesi ve Florida Atlantik Üniversitesi arasında faaliyet gösterilebilecek muhtemel çalışma alanları görüşülmüştür.