444 5 438     info@gedik.edu.tr

Gedik Üniversitesi İle California Üniversitesi Arasındaki İşbirliği

GEDİK ÜNİVERSİTESİ

İle

ULUSLARARASI EĞİTİM PROGRAMI (IEP)

CALIFORNIA ÜNİVERSİTESİ, RIVERSIDE

1200 UNIVERSITY AVENUE

RIVERSIDE, CA 92507

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ

ARASINDAKİ İŞBİRLİĞİ ANTLAŞMASI

GEDİK ÜNİVERSİTESİ (GÜ) ve Uluslararası Eğitim Programları, Genişletilmiş Üniversite, California Üniversitesi, Riverside (bundan böyle Uluslararası Eğitim Programı) Gedik Üniversitesi öğrencilerine California Üniversitesi, Riverside’ da derslere katılma imkanı sağlamak amacı ile işbirliği yapma konusunda anlaştılar.

Lisans Öğrencileri

Uluslararası Eğitim Programı Gedik Üniversitesinde en azından bir yıl okumuş olan Gedik Üniversitesi öğrencilerine lisans derecesinde ki derslere katılma ve Gedik Üniversitesi’ne transfer edilebilecek California Üniversitesi kredilerini kazanma imkanını sağlayacaktır.

Gedik Üniversitesi öğrencilerinin resmi olarak California Üniversitesi öğrencileri olarak kaydolmaları şart değildir. Bunun yerine, bu öğrenciler Uluslararası Eğitim Programı Üniversite Kredi Programına kayıt olurlar. Bu program misafir öğrencilerin Eş zamanlı kayıt mekanizması yolu ile California Üniversitesi, Riverside derslerine girmelerini sağlar. Öğrenciler değişik disiplinlerde ki kredili dersler arasından seçebilirler. Derslerin dolu olmaması ve öğrencilerin istedikleri derslerin ön şartlarını yerine getirmiş olmaları gerekir. Öğrencilerin tam ders yükünü tamamlamak için derslerinin yarısına kadarını genişletilmiş üniversite’ den almaları gerekebilir. Genişletilmiş üniversite’ de ki dersler California Üniversitesi, Riverside’ da ki Senatonun dersler Komitesi tarafından onaylanan UCR (California Üniversitesi, Riverside) kredi sayısına sahiptir.http://www.universityofcalifornia.edu/senate/manual/rpart3.html Her öğrenciye ders kayıtı sırasında yardımcı olmak için bir California Üniversitesi, Riverside Uluslararası Eğitim Programı Danışmanı görevlendirilir.

Lisansüstü Öğrencileri

Uluslararası Eğitim Programı Gedik Üniversitesi’nden lisansüstü ve ya lisans son sınıf öğrencilerine California Üniversitesi, Riverside İşletmecilk ve Otel İşletmeciliği Lisansüstü Diploma programlarına kayıt olmalarını sağlar. Bu programlar California Üniversitesi Lisansüstü diploması veren ve 3 çeyrek dönem (bir ders yılı) kadar sürer. Lisansüstü programları otelcilik sektöründe ücretsiz 3 aylık stajyerlik döneminide içerir.

Giriş şartları

Üniversite kredi programı lisans ve lisans üstü programlarına başvuranların tamamının Gedik Üniversitesi ile Uluslararası Eğitim Programının ortaklaşa belirlediği iyi akademik durumda olmaları ve TOEFL sınavından en az 550 PBT, IBt’den 79 ve ya IELTS’den 6.0 almış olmalıdırlar.

Bitirilen her çeyrek dönemden sonra Gedik Üniversitesi öğrencilerine resmi bir California Üniversitesi, Riverside not dökümü verilir. Bu not dökümünde notlar ve Gedik Üniversitesi’ne transfer edilebilecek krediler detaylı olarak belirtilir.

Program Ücretleri

Lisans derecesinde ki kredili derslere Uluslararası Eğitim Programı Üniversite Kredi Programı ile kayıt olan Gedik Üniversitesi öğrencileri her çeyrek dönem başına $4,350 öderler. Bu şekilde öğrenciler 4 ders alabilirler. Bu kayıt ücreti 2013 yılı için garantilidir. Bundan sonraki yıllar da geçerli olacak olan ücretler normal olarak en az bir yıl önceden açıklanır ve Uluslararası Eğitim Programı web sitesinde ( www.iep.ucr.edu ) görülür.

İşletmecilik alanında ki Uluslararası Eğitim Programı lisans üstü sertifikası programına kayıt yaptıran Gedik Üniversitesi öğrencileri sertifika için $5,350 ödeyecekler. Bu program 5 dersten oluşmaktadır. Bu kayıt ücretleri 2013 yılı için garantilidir. Ondan sonra ki yılların ücretleri en az bir yıl önceden açıklanır.

Çeyrek dönemlerin başlangıç tarihleri normal olarak Eylül, Ocak, Mart ve Hazirandır. Haziran yaz dönemi normal ders yılından ayrı olarak yürütülür. Üniversite Kredi Programı Yaz dönemine (Haziran’dan Ağustos’a kadar) kayıt yaptırmak isteyenler normal ücret tarifesi üzerinden kayıt yaptırabilirler. Ancak bu öğrenciler yalnızca genişletme dersleri için kayıt yaptırabilirler. Öğrenciler normal yerleşkes derslerine California Üniversitesi, Riverside’ın “Yaz Dönemi” ne kayıt yaptırarak kayıt olabilirler. Dersler bütün öğrenciler için açıktır. Bu derslere öğrenciler “önce gelen önce kayıt yaptırır” düşüncesi ile alınır. Bu durumda ücretler daha yüksektir ve her sene Şubat ayında açıklanır.

Gedik Üniversitesi öğrencileri California Üniversitesi, Riverside’da karşılaşacakları bütün masrafları karşılamaktan sorumludur. Başvuru ücretleri, kayıt ücreti, öğrenci hizmet ücretleri, sağlık sigortası, kitap ve malzemeler ve barındırma ücretleri karşılanacak olan ücretler arasındadır. Gedik Üniversitesi öğrencileri uluslararası yolculuk ve kişisel masraflardan da sorumludurlar.