2017 Ödülleri

III. Vala Gedik Ödülleri

“Siz Varsanız Engel Yok”

İstanbul Gedik Üniversitesi  engelli bireylerin  sosyal, eğitim,  çalışma ve spor yaşamlarına katkıda bulunan kişi ve kurumları 13 Haziran’ da Four Seasons Bosphorus İstanbul Otel’ de bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Vala Gedik Ödülleri gecesinde ödüllendirdi.

Ülkemize yararlı hizmetlerde bulunmayı ilke edinmiş bir toplum gönüllüsü Vala Gedik anısına düzenlenen “Vala Gedik Ödülleri” engelli bireylerin toplumsal hayata etkin bir şekilde katılımları için  ihtiyaç duydukları hizmetleri sunan ve bu hizmetlere erişimlerini sağlayarak engelli bireylerin  yaşam kalitelerini arttıran kişi, kurum ve kuruluşlara verilmektedir. Bu bağlamda topluma rol model olarak önemli katkılarda bulunan üstün başarı gösteren engelli bireylere de ödül takdimi yapılmaktadır.

İstanbul Gedik Üniversitesi Vala Gedik Ödül Komisyonu tarafından her yıl verilen ödüller bu yıl medyadan, iş dünyasına, özel kurum ve kuruluşlardan, sivil toplum örgütleri ve sporculara kadar 6 farklı kategoride sahiplerini buldu.

Gecede Ulusal ve Uluslararası yarışmalarda üniversitemizi ve ülkemizi temsil ederek önemli dereceler kazanmış İstanbul Gedik Üniversitesi öğrencilerine de çeşitli ödüller takdim edildi.

Ödül töreninin sunumu Sultan Arınır tarafından gerçekleştirildi. Ödül takdimlerinde  Aktif Yaşam Merkezi Sporcularından Büşra Şimşek ve Hazal Sarısoy sahnede  hazır bulundular.

“Farklıyız ama eşitiz, birlikte daha güçlüyüz” mottosu ile gerçekleştirilen ödül töreni sanat, iş ve spor dünyasından çok sayıda ünlü ismi ağırladı.

SPORCULUĞUN ÖTESİNDE

Sporculuğun ötesinde kategorisinde Gizem Girişmen’e  ödülünü İstanbul Gedik Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Hülya Gedik takdim etti. Gizem Girişmen  2008 Pekin Paralimpik Oyunlarında ve 2009 Dünya Şampiyonasında altın madalya alan ilk kadın Paralimpik sporcumuzdur.

Sporculuğun ötesinde kategorisindeki diğer sporcu Korhan Yamaç’ a ödülünü İstanbul Gedik Üniversitesi Rektör Yardımcı Prof. Dr. Dilara Özer takdim etti. Korhan Yamaç, Atina 2004 Oyunları’nda, 25 metre tabancada altın madalya alan ilk Paralimpik sporcumuzdur.

SANATÇI / SANAT OLAYI

Sanat  / Sanat olay kategorisinde Bremen Mızıkacıları Perküsyon grubu ;  Yaşar Morpınar ve   Bremen Mızıkacıları Perküsyon grubu ödülünü İstanbul Gedik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Berrak Kurtuluş’un elinden aldılar. Down sendromlu ve otizmli  gençlerden oluşan bu grup Türkiye’nin çeşitli illerinde, uluslararası kongrelerde, üniversitelerde 300’ e yakın konser vermiştir.

Maket sanatçısı ve Baterist Selahattin Genli ödülünü Gedik Holding CEO’ su Mustafa Koçak’ın elinden aldı. Yaptığı maket evleri sergilemek için birçok şehirde sergi açan Genli, eserlerini artık dünyanın çeşitli ülkelerinde insanların beğenisine sunmak istiyor.

İstanbul Gedik Üniversitesi Rektör Danışmanı Ahmet Kesik tarafından Rabia Aytek’e ödülü takdim edildi. Rabia, 20 yaşında, 20 farklı enstrüman çalan ve şarkı seslendiren otizmli bir sanatçı ve konservatuar öğrencisidir.

FARK YARATAN PROJE

Fark yaratan proje  ödülü  Atelye 21′ e verildi.    Ödül takdimi Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Başkanı  tarafından   Tomurcuk Kültür Dayanışma ve İşletme Kooperatifi adına  projenin mimarlarından Yasemin Güler’e yapıldı.   “Atelye 21”  Down sendromlu ve zihinsel engelli bireylerin daha fazla hayatın içinde olmaları için bir yıl önce başlatılan  “Tomurcuklar Çiçek Açsın” projesinin bir meyvesi.

MEDYA

Medya kategorisinde Yılın Köşe Yazarı Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ayşegül Domaniç Yelçe’ ye ödülü Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkan Vekili Haluk Kalyoncu tarafından takdim edildi. Ayşegül Domaniç Yelçe Hürriyet gazetesinde düzenli aralıklarla engelli hakları ile ilgili yazılar kaleme alıyor.

TRT de Engelsiz Spor programının yapımcısı Cem Çınar’ a ödülü İstanbul Gedik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Özer tarafından takdim edildi.

Başarılı televizyoncu ve sunucu Oylu Talu’ ya ödülü İstanbul Gedik Üniversitesi İnsan Hakları Uygulama ve araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Berin Elgin tarafından takdim edildi.

SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

Engelsiz Eğitim Programı “Hayallere Engel Yok” Turkcell Projesi adına ödül Asu Sadıklar tarafından Türkcell Sosyal Sorumluluk Uzmanı Gül Yıldırım’a takdim edildi.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında ödül, İstanbul Gedik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dilara ÖZER tarafından “Kütüphanem” (Microsoft Türkiye) Projesine imza atan Yazılım geliştirme uzmanı  Hasan Özdemir ve Betül Toklu’ ya takdim edildi.

VALA GEDİK ÖZEL ÖDÜLLERİ

Nilgün Çiçek ve Muratcan  Çiçek’ e   “Vala Gedik Özel ödülü”  takdimi   İstanbul Gedik Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Hülya Gedik tarafından yapıldı. Özyeğin Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Fakültesi’ni birincilikle bitiren ve Google’dan burs alan ilk Türk engelli olan Muratcan Çiçek, önümüzdeki sonbahar, Amerika’da yapay zeka üzerine doktora yapmaya gidecek. Muratcan Çiçek, şuan ise Young Guru Academy de engellilerin bilgisayar kullanımını kolaylaştıracak bir yazılım üzerinde çalışıyor. Muratcan Çiçek’in bu başarı dolu hikayesinde kendi deyimiyle kahramanı ise annesi.

Başarılı iş adamı Sadettin Saran ödülünü  Mütevelli Heyet Başkanı Hülya Gedik’  in elinden aldı. Saran Holding desteğiyle 13 branşta faaliyet gösteren, 2.500 sporcuyla dünya çapında derecelere imza atan milli takımlarımız, 2012 Londra Paralimpik Oyunları’nda Türkiye adına mücadele ederek, 1 altın, 5 gümüş ve 4 bronz olmak üzere toplam 10 madalya kazanmış ve tarihi bir rekora imza atmışlardır.

Gedik Holding’ in emektar çalışanı Güler Pehlivan ödülünü  Gedik Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Hülya Gedik’  in elinden aldı. Gedik Holdingte uzun yıllardır çalışıyor.  Adı gibi yüzü her zaman herkese güler… çevreye neşe saçar.  Holdingte çalışkanlığı ile de örnek bir kişidir.