10 May 2016

Ytong İle Enerji Tasarrufunda Çevre Dostu Çözümler

Gedik Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi – Mimarlık Bölümü tarafından düzenlenen ‘Tasarım Buluşmaları 10’ etkinliği  ‘Ytong ile Enerji Tasarrufunda Çevre Dostu Çözümler’ başlığı altında gerçekleştirildi.

9 Mayıs 2016 Pazartesi günü saat 14:00’ da Kartal Yerleşkesi B Blok Konferans Salonu’nda yer alan etkinliğin konuğu Türk Ytong A.Ş. İş Geliştirme Şefi Mimar Cem ENGİN oldu. Çevre dostu özelliklere sahip olan gazbeton malzemesinin tarihsel süreci, geçmişten günümüze uygulama ve kullanım alanları üzerinden anlatıldı. Gazbeton malzemenin hafifliği, çevre dostu olması, yangına karşı dayanımı, ses ve ısı yalıtımı özelliklerinden bahsedildi. Konferans çok sayıda öğretim üyesi, öğretim görevlisi ve öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. Konuk Mimar Cem ENGİN katılımcıların tüm sorularını yanıtlayarak konu ile ilgili detaylı açıklamalarda bulundu.