21 Ağu 2017

Yrd. Doç. Dr. Feyza Başar, Gençlik Çalışanları Konferansında

Yrd. Doç. Dr. Feyza Başar, 6-9 Temmuz tarihleri arasında Romanya’nın Timişoara şehrinde düzenlenen ve yaklaşık 34 ülkeden 50’nin üzerinde gençlik çalışanının biraraya geldiği “The Boxes of a Youth Worker- The European Challenge” başlıklı Gençlik Çalışanları Konferansına katıldı. Avrupa Birliği’nin Erasmus+ programı ile desteklenen konferansta gençlik çalışanları, kendi ülkelerindeki gençlik çalışmaları hakkında sunumlar yaptılar, iyi uygulama örneklerini paylaştılar, online eğitim metodları, bu metodların avantajları-dezavantajları ile geliştirilebilir yönleri hakkında tartıştılar. Bunun yanında gençlik çalışanlarına meslek simulasyonları ve online Öğrenmek için Öğrenme programları hakkında eğitimler verildi. Feyza Başar, konferans sırasında Türkiye’de mülteci çocuklara yönelik verilen hizmetlerden ve eğitim programlarından örnekler içeren bir sunum yaparak Gedik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği 4. Sınıf öğrencileri tarafından Topluma Hizmet Uygulamaları kapsamında geliştirilen Futbol Kardeşliği projesini tanıttı. Yoğun ilgi gören bu projenin uluslararası boyutta devam ettirilmesi veya benzer projelerin geliştirilebilmesi için olası ortaklıkların temelleri atıldı.