11 Ara 2015

AR-GE Merkezi ve Yeni Kampüs Alanı

Teknopark İstanbul’da AR-GE Merkezi

Eğitim, yayın, uygulama ve araştırma odaklı bir üniversite vizyonuyla büyüyen üniversitemiz, üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde Ar-Ge hizmetleri ve lisansüstü eğitim vermek amacıyla Avrupa’nın en büyük Teknoparkı olan Teknopark İstanbul’da yerini almıştır.

İnovasyonun ve teknolojik üretimin desteklendiği, bunların da doğrudan girişimciliği ve ekonomiyi tetiklediği bir ekosistem olan Teknopark İstanbul içerisindeki 5000m2 alanı ile Gedik Üniversitesi; savunma, denizcilik ve ileri malzeme konularında yapacağı çalışmalarına ve lisansüstü eğitimine önemli bir katkı sağlayarak ülkemiz açısından sanayiye dönük uygulamalarda önemli bir boşluğu dolduracaktır.

72000m2 Yeni Kampüs Alanı

Pendik Şeyhli’de, Sabiha Gökçen Havaalanı’na 6km mesafede 72.000 m2’lik bir arazi Milli Emlak tarafından üniversitemize tahsis edilmiştir. Her türlü eğitim, araştırma, sosyal, kültürel ve spor alt yapısına sahip olacak bu kampüsümüzde Fakülteler, Enstitüler, Araştırma Uygulama Merkezlerimiz ve AR-GE laboratuvarlarımız yer alacaktır.

İnşaat öncesi sondaj çalışmaların başladığı kampüs alanımızdaki çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir.