11 Ara 2017

Tarlabaşı Bulvarı Teknik Gezisi

İstanbul Gedik Üniversitesi Güzel Sanatlar Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü 4. Sınıf öğrencileri ile; 30 Kasım 2017 Perşembe günü “Yapım Yönetimi” dersi kapsamında Öğr. Gör. Nuran KARAKAŞ eşliğinde Tarlabaşı’nda yer alan ve Gap İnşaat’ın sorumluluğunda yürütülen “Taksim 360” şantiyesine teknik gezi düzenlendi.

Tarlabaşı Bulvarı üzerinde yer alan şantiyede Proje Müdürü İnşaat Mühendisi Mustafa Saygın’dan şantiye ve iş güvenliği hakkında bilgi alındı ve sonrasında şantiye alanı gezilmeye başlandı.  Öncelikle örnek tescilli bir bina üzerinden restorasyon uygulanan binalarda çalışmaların nasıl yapıldığı, yenilenen veya yeni üretilen binaların korunan binalar ile temelinden çatısına kadar proje ve uygulama aşamalarındaki çalışmaların nasıl yürütüldüğü aktarıldı. Halen devam eden temel örnek çalışmaları yerinde gösterildi. Planlama ve Koordinasyon Müdürü Turgut Aktan’ın da katıldığı toplantıda inşaatta yapımı devam eden, kaba ve ince işler hakkında detaylı bilgilendirme yapıldı. Şantiyedeki imalatlar ve yapım yönetimi ile ilgili açıklamalar yapılarak, geçmiş mesleki ve şantiye yönetimi deneyimlerini paylaşıldı.