18 May 2016

Sporda Çocuk Koruma Programı Eğitimi Gerçekleştirildi

Üniversitemizin Spor Bilimleri Fakültesi ile Pendikspor arasında imzalanan bilimsel işbirliği protokolü kapsamında altyapı yöneticileri, antrenörler ve diğer çalışanlara yönelik “Sporda Çocuk Koruma Eğitim Programı” gerçekleştirildi.

7-8-9 Mayıs 2016 tarihleri arasında İstanbul Gedik Üniversitesi Spor Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (GSAM) tarafından Pendikspor altyapı antrenör ve diğer çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen eğitimin 1. gününde, Prof.Dr. Dilara ÖZER, “Çocuğun Psiko-Sosyal Gelişimi”, Yrd. Doç. Dr. Ümit ORHAN “Çocuk Hakları” ve Öğr. Gör. Emre GÜMÜŞ “Çocuklar için Güvenli Bir Tesis Oluşturmak “ isimli eğitim seminerlerini gerçekleştirdiler.

Türkiye Futbol Federasyonu’ nun altyapı liglerinde yer alan bütün takımlara zorunluk getirdiği “Sporda Çocuk Koruma Eğitim Programı” ‘ nın 2. gününde  Sporda Çocuk Koruma Uzmanı Gülhan Gündüz ŞİŞMAN’ ın eğitmenliğinde “Sporda Çocuk Koruma ve Çocuk Güvenliği”, “Profesyonel Hayata Hazırlanmak” ve “Futbolda Çocuk İstismarı“ konulu eğitim seminerleri gerçekleştirdi. Programın 2. günü Öğr. Gör. Neslihan FİLİZ’ ın “Sporun İlkeleri ve Davranış Kodları” isimli semineri ile sona erdi.

Sporda Çocuk Koruma Eğitim Programı’ nın 3.gününde Pendikspor’ lu antrenörler ve yöneticilerle Sporda Çocuk Koruma üzerine bir çalıştay gerçekleştirildi. 3 ayrı grupla birlikte gerçekleştirilen çalıştay sonunda elde edilen kazanımlar raporlaştırılarak ilgili paydaşlarla paylaşılacaktır. Sporda Çocuk Koruma Eğitim Programı, Spor Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. M. Kamil ÖZER ve Program Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. İlknur HACISOFTAOĞLU KÖZLEME’ nin katılımcılara sertifikalarını sunduğu törenle sona erdi.

Pendikspor’ la işbirliği halinde yürütülen Sporda Çocuk Koruma Programı, Spor Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi’ nin önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek “Tesis Denetim Uygulaması” ile saha çalışmalarına devam edecektir.