13 Eki 2015

Railsafe Proje Kapanış Konferansı

ÜNİVERSİTEMİZİN DE YÜRÜTÜCÜLÜĞÜNÜ YAPTIĞI, RAY KAYNAKÇILARINA YÖNELİK AB İLE UYUMLU EĞİTİM VE SERTİFİKASYON SİSTEMİNİN GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ KAPANIŞ KONFERANSI 5-6 EKİM’DE ANKARA’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

22-26 Haziran 2015 tarihleri arasında İstanbul da Gedik ev sahipliğinde gerçekleştirilen Teorik eğitim ve 17 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında TCDD ev sahipliğinde Ankara’da gerçekleştirilen Pratik Eğitimle RAILSAFE-TR projesi Pilot Kursu da tamamlanmış oldu.

Proje Kapanış toplantısına Üniversitemizi temsilen Prof. Dr. Sunullah Özbek, Yrd. Doç. Dr. Murat Tosun ve Dr. Didem Tansuğ katıldılar. Ayrıca Proje kapsamında hedeflenen ‘’Eğiticinin Eğitimi’ni’’ başarıyla tamamlayan, Gedik Kaynak’tan Ömür Danışkan, Dr. Didem Tansuğ ve Yrd. Doç. Dr. Murat Tosun, ertesi gün yapılan Kapanış Konferansında Ray Kaynakçısı ve Eğiticisi belgelerini aldılar.

TCDD’yi temsilen TCDD Genel Md. Yrd. Emin Tekbaş, Eğitim Daire Bşk. Dr. Kasım Özdemir’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen Projenin Kapanış Konferansında Üniversitemizden Yrd. Doç. Dr. Murat Tosun TR-ANB ve GEV-ATB’yi tanıtan bir sunum gerçekleştirdi. Konferansa EWF (European Welding Federation)’yi temsilen Portekizden Heliana Bibas, TWI (The Welding Institute)’ı temsilen Chris Eady ve NIL (Hollanda Kaynak Enstitisü)’i temsilen Frank Ploegman katıldı ve sunum yaptılar.

RAILSAFE-TR projesi, Leonardo da Vinci Yenilik Transferi programı çerçevesinde, TCDD- Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları öncülüğünde, Gedik Üniversitesi, EWF (Avrupa kaynak federasyonu) TWI -Kaynak Enstitüsü- NIL-Hollanda Kaynak Enstitüsünün oluşturduğu konsorsiyum tarafından yürütülmüştür. Türkiye genelinde RAILSAFE sistemini güncellemek ve uygulamak amacıyla yürütülen proje sonucunda ulaşılan hedefler; RAILSAFE kılavuzları doğrultusunda demiryolu kaynak personeli için bir eğitim programı geliştirme ve uygulama, Türkiye’de, güncellenmiş eğitim materyallerine dayanan Pilot Kurslar düzenleme ve demiryolu endüstrisinde yeterlik ve sertifikasyon ile en kaliteli eğitimin yararının bilincini oluşturulmasıdır.