19 Ara 2014

Pendik Engelsiz Spor Çalıştayı Gerçekleştirildi

16 – 17 Aralık 2014 tarihlerinde Pendik Belediyesi Dolayoba Spor Tesisleri ve The Green Park Hotel’de Pendik Kent Konseyi, Pendik Belediyesi ve Üniversitemizin ortaklığında “Engelsiz Spor Çalıştayı” gerçekleştirildi. Çalıştayda “Engelli Sporcular ve Öğrenciler için Eğitmen Yetiştirilmesi, Okul İçi ve Okul Sonrası Beden Eğitimi ve Spor Faaliyetlerine Engelli Bireylerin Katılımının Güçlendirilmesi, Engelli Sporlarının Tanıtılması Yolu ile Farkındalık Eğitimleri ve Paralimpik Sporcuların Yetiştirilmesi ile Yerel Yönetimlerin Engelli Bireyler için Spor Hizmetlerinin Yapılandırılması” konuları ile ilgili oturumlar programda yer aldı.

Pendik Kent Konseyi Başkanı Sayın Ayşenur TÜRKAY’ın açılış konuşması ile başlayan çalıştay, Gedik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hülya GEDİK SADIKLAR ve Pendik Belediyesi Başkanı Sayın Dr. Kenan ŞAHİN’in konuşmaları ile devam etti. Ardından Otizimli bir genç olan Rabia AYTEK’in müzik dinletisi ve “Aktifim Toplumun İçindeyim” Projesinde eğitim alan sporcuların Gedik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nden Arş. Gör. Meriç ÖDEMİŞ ve Proje Eğitmeni İnci KARTA’nın liderliğinde gerçekleştirdikleri dans gösterisi programda yer aldı.

Yapılan açılış konuşmalarından sonra ana tema konuşmacı olarak New Hampshire Üniversitesi’nden Dr. Michelle Grenier yerini aldı ve “Amerika Birleşik Devletleri’nde Özel Gereksinimli Çocuklara Yönelik Beden Eğitimi Hizmetleri ve Kaynaştırma” konusunda bilgiler verdi. Çalıştayın birinci günündeki oturumlardan “Kurumsal Değerlendirmeler”in yapıldığı oturumda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nde Eğitim, Rehabilitasyon ve Sosyal Hayata Katılım Dairesi Başkanı Elçin ER, Spor Genel Müdürlüğü Spor Eğitim Dairesi Başkanı Metin BAYRAK, Türkiye Ulusal Paralimpik Komitesi Genel Sekreteri İbrahim GÜMÜŞDAL Prof Dr. Kamil ÖZER moderatörlüğünde; “Yerel Yönetimler ve Yerel Olanaklar”ın değerlendirildiği oturumda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Merkezi Müdürü Yeliz Yıldız KÖKENEK, Pendik Belediyesi Başkan Danışmanı Oğuz ÇERİK, Gedik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Dilara ÖZER Ayhan METİN moderatörlüğünde; “Paralimpik Sporu”nun konuşulduğu oturumda ise Ulusal Atlet ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlık Müşaviri Ayhan Metin, Ulusal Tenisçi Büşra ÜN, Ulusal Tekerlekli Sandalye Basketbolcusu Umutcan ÖZDEN ve Ulusal Atlet Mustafa KÜÇÜK, Dr. Mehmet Ata ÖZTÜRK moderatörlüğünde sunumlarını gerçekleştirdiler.

Prof. Dr. Dilara ÖZER’in koordinatörlüğünü yürüttüğü ve çalıştayda sunumunu yaptığı “Aktifim Toplumun İçindeyim” Projesi oldukça ilgiyle karşılandı ve ilgili Bakanlık yetkilileri ile diğer kurumlardan gelen yetkililerin beğenisini topladı. Dinleyicilerin arasında yer alan ve bu projeden faydalanan anne-babalar ise yakında sonlanacak projenin sürdürülebilirliği konusundaki kaygılarını dile getirdiler ve yetkililere bu projenin devam etmesi konusundaki dileklerini ilettiler.

Çalıştayın ikinci gününde Dolayoba Spor Tesisleri’nde başlayan oturumların ilkinde Prof. Dr. Hasan Kasap moderatörlüğünde “Akademik Bakış” başlığı altında Gedik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil ÖZER ve Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sibel NALBANT sunumlarını gerçekleştirdiler. Bu oturumun ardından “Aktifim Toplumun İçindeyim” Projesinin yürütüldüğü alanlar çalıştay katılımcılarına tanıtıldı. Yine bütün katılımcıların iştiraki ile “Sporla Değişen Hayatlar” fotoğraf sergisi Dolayoba Spor Tesisi’nde gerçekleştirildi. Buradaki programın ardından Pendik Belediyesi’nin desteği ile katılımcıların The Green Park Hotel’e transferi gerçekleştirilerek öğle yemeğinin ardından çalışma grupları tartışmalarını yürütmek üzere yerlerini aldılar. İlgili konularda yürütülen çalışmalar sonucunda “Sonuç Bildirgesi”nin ön çalışma sonuçları her bir grubun temsilcisi tarafından diğer katılımcılara sunuldu. Öneriler ve değerlendirmelerin de alınması ile hazırlanan Sonuç Bildirgesi’ni Pendik Kent Konseyi Başkanı Sayın Ayşenur TÜRKAY okudu. Sayın TÜRKAY’ın yaptığı kapanış konuşmasında sonuç bildirgesinin gelecekte yapılan benzer çalışmalara ışık tutması temennisi ile çalıştay sonuçlandırıldı.