4 May 2015

Nabzımızın Sesi Müzik Konseri

Üniversitede sanatsal etkinliklere büyük önem verilmekte olup, uluslararası flüt sanatçısı ve akademisyen Yrd. Doç. Nihan ATALAY Sanat Danışmanı olarak Rektörlük bünyesine katılmıştır. Bu çerçevede çeşitli konserler verilmekte ve sanatsal faaliyetler organize edilmektedir.

Dünyaca ünlü sanatçılar Güher&Süher PEKİNEL önderliğinde TEVİTÖL “Nabzımızın Sesi Müzik” Konserine Gedik Üniversitesi ev sahipliği yapmıştır.

Gedik Üniversitesi yeni yerleşke alanında inşa edilecek Gösteri Salonunda, sanatsal faaliyetlerini sadece müzik alanında değil tiyatro, dans, resim, sinema, heykel alanlarında da yaygınlaştırarak ülkemize kültürel çalışmalarla katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

TEVİTÖL, Güher & Süher PEKİNEL  Müzik Bölümü, 2006 / 2007 Öğrenim yılında kurulmuştur.

Müzik Bölümündeki öğrenciler, Müzik Bölümü Yöneticisi Soley Akalın ve Uygulama Koordinatörü Ayşegül Kirmanoğlu  idaresinde,   konservatuarlarda öğretim görevlisi ve orkestra sanatçısı olan hocalarının desteği ve disiplinli bir çalışma ile enstrüman hakimiyetine ulaşmak üzere, müziğin ilham verici ve dinlendirici etkisi ile yetiştirilmektedirler.

Tüm öğrencilerin eğitim sistemi dolayısıyla içinde bulundukları sınav yarışında, müzik yaparak ve paylaşarak ruhsal anlamda rahatlamaları, yaratıcılıklarını daha dengeli ve istikrarlı yaşamaları, iç disiplinlerini geliştirmeleri, müzik ile genel ve evrensel kültüre bakış açılarının zenginleşmesi hedeflenmektedir.

Öğrenciler sadece yurt içinde değil yurt dışında da büyük başarılara imza atmışlardır. Müzik Bölümü’nde iki yıl kompozisyon eğitimi aldıktan sonra Siyaset Bilimi ve Kompozisyon dallarında tam burs kazanarak çalışmalarını Minnessota ve Texas – Colorado’da sürdürüp birincilikler alan Egemen Kesikli ile bölümde üç yıl fagot eğitimi aldıktan sonra Li Pu Chun United World College’de öğrenim görmeye hak kazanan Cengiz Cemaloğlu, Hong Kong Gençlik Senfoni Orkestrası’nda ilk ve tek Türk Fagot öğrencisi olarak seçilmesi, TEVİTÖL’de verilen eğitim kalitesini yansıtıyor. Cengiz Cemaloğlu aldığı referanslar sonucu üniversite öğrenimi için, Harvard, Princeton ve Yale’dan 100% burs alarak eğitimini devam ettirmektedir.