28 Mar 2016

Konutlarda Dünya Konseptleri ve Malzemeleri

‘Konutlarda Dünya Konseptleri ve Malzemeleri – Dünyada Otel Konseptleri’ başlıklı konferans gerçekleştirildi.

Gedik Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğretim görevlisi Yüksek Mimar Özer Hasan GÜRÇAY’ın konuk edildiği ‘Konutlarda Dünya Konseptleri ve Malzemeleri – Dünyada Otel Konseptleri’ başlıklı konferans gerçekleştirildi.

Konferansa konuk olarak katılan Öğr. Gör. Özer Hasan GÜRÇAY, Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümünden yüksek mimar ünvanıyla mezun oldu. Mesleki deneyimleri; mimari, iç mimari, aydınlatma, tefriş ve çevre düzenlemeleri alanlarını kapsamaktadır. Konut, villa, ofis, kentsel dönüşüm ve konsept apartman projeleri gibi çeşitli tasarım ve uygulama çalışmalarında görev aldı. 2015 yılından beri Gedik Üniversitesi Mimarlık Bölümü Tasarım Stüdyosu derslerindeki görevinin yanında, serbest mimarlık çalışmalarını da sürdürmektedir.

25 Mart 2016 tarihinde Kartal Yerleşkesi B Blok Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansın ilk bölümünde, konut mekanlarında tasarım ilkeleri anlatılmıştır. Yaşama alanı, mutfak, banyo gibi farklı konut birimlerinde öncelikli kullanıcı gereksinimleri doğrultusunda, uygun malzeme ve detaylar değerlendirilerek, nitelikli örneklerden görseller sunulmuştur. Konferansın ikinci bölümünde, belirli bir konsept dahilinde bir bütün olarak uygulaması gerçekleştirilen otellerden bahsedilerek, seçkin otel örnekleri verilmiştir.