13 Eki 2015

İleri Teknoloji Birleştirme Yöntemi Tanıtıldı

İstanbul Gedik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından düzenlenen “Modelling, fabrication and validation of a new weld alloy capable of mitigating residual stresses in austenitic stainless steels” konulu seminerde yeni bir birleştirme teknolojisi, University of Cambridge ve The Open University (İngiltere) öğretim üyesi ve birleştirme teknolojileri kıdemli uzmanı Dr Amir Shirzadi ’nin yaptığı konuşma ile tanıtıldı.

Dr Amir Shirzadi bu seminerde, ferritik ve östenitik çeliklerin kaynağı sırasında martensitik dönüşümlerin sonucu oluşan çekme gerilmelerini azaltmak için yeni kaynak dolgu malzemesi geliştirilmesi ile ilgili çalışmalarını paylaştı. Bu kapsamda kaynak dolgu malzemesinin tasarımı, üretimi ve uygulamaları ile ilgili elde etmiş olduğu sonuçları aktardı. Geliştirilen bu malzemenin mühendislik açısından ileriye yönelik umut verdiği ve böylece kaynak sonrası artık gerilimlerin giderilmesi için yapılan ısıl işlemlere ihtiyaç duyulmayabileceği belirtildi.

12 Ekim’de İstanbul Gedik Üniversitesi Kartal Yerleşkesi D Blok Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminerde, Dr Amir Shirzadi ’nin konuşması sonrası öğrencilerin ve öğretim üyelerinin merak ettikleri üzerine soru- cevaplar ile devam etti.

Seminer sonunda, İstanbul Gedik Üniversitesi Rektörü, Prof. Dr. Berrak Kurtuluş ve Mühendislik Fakültesi Dekanı, Prof. Dr. Sunullah Özbek katılımları dolayısıyla Dr Amir Shirzadi’e teşekkürlerini sundu.