22 May 2015

Gedik ve Texas İşbirliğine ilk Adım

Dallas, Texas, ABD’deki Richland College’dan ziyarete gelen öğretim üyeleriyle birlikte 18 Mayıs 2015 gecesi gerçekleştirdiğimiz yemekli görüşme iki eğitim kurumu arasında yakın gelecekte çok umut verici gelişmelere kapı araladı.  Richland College’da Dünya Dilleri Müdürü Susan E. Barkley; Mühendislik, İş ve Teknoloji Bölümü Müdürü Martha Hogan; Eğitim ve Öğretimden sorumlu Kacem A. Ayachi; Ekonomi Profesörü Fred. G. Newbury; Multimedya uzmanı Dan Dao ve diğerlerinin bulunduğu 12 kişilik ekip ile Gedik Üniversitesi’ni temsilen bulunan Yrd. Doç. Dr. Deniz Ilgaz ve Yrd. Doç. Dr. Saltuk Özemir arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişimi olsun, karşılıklı akademik ziyaretler olsun çeşitli olanaklar değerlendirildi.

Gedik Meslek Yüksekokulu gibi, çeşitli branşlarda iki yıllık önlisans eğitimi sağlayan Richland College, mezunlarını 4 ders döneminde bir meslek dalına hazırlarken, onların hem de 4 yıl öğretim veren üniversitelere doğrudan transfer yoluyla geçerek, kalan 2 yılı da başarıyla tamamlamalarını ve lisans diploması alabilmelerini sağlıyor.

Gedik Üniversitesi öğrencilerinin ayrıca Richland’in 4 haftalık yaz okulu programına çok iyi İngilizce öğrenmek için ve Gedik’teki eğitimine  kredi ekleyebilme fırsatıyla devam etmeleri de mümkün.

Gedik Üniversitesi ve Meslek Yüksekokulu ile benzer idealleri paylaşan Richland College, gençleri yaratıcılığa, yeniliklere teşvik eden bir eğitim kurumu.  Değerler listesinin en sonunda şunu eklemişler:  “We value laughter, play, love, kindness, celebration, and joy in our learning and work – taking our learning and work seriously and ourselves lightly.”  (Bizler öğrenirken ve çalışırken gülmeye, oyuna, sevgiye, muhabbete, kutlamaya, ve coşkuya değer veririz – öğrenimizi ve işimizi ciddiye alırken kendimizi hafife alırız).

GEDİK ÜNİVERSİTESİ’nin BÜTÜN Öğrencilerine!  MYO öğrencileri dahil!

2015 yazının bir bölümünü,  DALLAS, TEXAS, ABD de, 4 haftalık İngilizce kursunda değerlendirebilirsiniz.

RICHLAND COLLEGE, sizi THUNDERDUCK HALL adlı binasında “thunderduck” (fırtına ördeği) olmaya davet ediyor!    “become a thunderduck today” diyor:

www.richlandcollege.edu/future

4 haftalık İngilizce kursuna,  yeterli uzunlukta ABD seyahat vizesiyle de katılabilirsiniz.   Öğrenci vizesi almaya gerek yoktur.

4 beceri alanında; dinleme/konuşma,  okuma, gramer & yazma kurslarının her biri 118 $ (dolar) olmak üzere toplam harçlar 472 $ (dolar).  Buna ek olarak, Richland College’ın yönlendireceği ikamet olanakları, kişisel ihtiyaçlar ve gidiş geliş uçak ücreti için harcama gerekecektir.

Gedik Üniversitesi ve Richland College arasında yakın işbirliği mevcuttur.  Okulun güvenilirliği ve yüksek akademik düzeyi Gedik Üniversitesi’nce teyit edilir.

Richland College ile her türlü bağlantı ve diğer seyahat yardımları için aşağıdaki adresten yararlanabilirsiniz:

Mehmet Okumus

President/CEO

Raindrop Foundation

9301 W. Bellfort Ave.

Houston, Texas 77031

Office    : 713-974-1412 ext: 153

Fax         : 713-974-1418

Cell         : 713-517-3463

E-mail    : president@turkishhouse.org

URL        : www.turkishhouse.org