3 Ağu 2016

Gedik, Robotta Atağa Geçti

Gedik Üniversitesi’nin 2015’te kurduğu Robot Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi Laboratuarı önemli çalışmalara imza atıyor. Merkezde, akıllı malzemelerle robot gripper sistemleri AR-GE çalışmaları, geliştirilen katmanlı imalar sistemleri ile robot parça imalatı, sualtı robotik sistem geliştirilmesi gibi uygulamalar yapılıyor.

Laboratuarda mühendislik lisans ve fen bilimleri enstitüsü lisansüstü öğrencileri “Akıllı Malzemeler ve Uygulamaları” dersi kapsamında birçok mekatronik sistem tasarlayarak bunları ürüne dönüştürüyorlar.

Gedik Üniversitesinde “Robot Grippper Sistemleri” dersi veren Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Dilibal bölüm öğrencilerinin aldıkları eğitimle mezun olduktan sonra fabrika otomasyonundan endüstriyel mekatronik ürün geliştirmeye kadar geniş yelpazede iş bulma fırsatına sahip olduklarını kaydetti.