5 Oca 2018

Çocuk Gelişimi Programı Topluma Hizmet Uygulamaları

Gedik Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri Topluma Hizmet Uygulamaları dersi dahilinde 1 dönem boyunca çeşitli anaokulu ve rehabilitasyon merkezlerinde  0-6 yaş grubuna yönelik projeler geliştirip minik öğrencilerle bunları hayata geçirdiler.

Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Öğretim Görevlisi Uzm. Klinik Psikolog İrem Altan, 2.sınıf öğrencilerinin mezuniyet öncesi yaparak, yaşayarak öğrenme amacıyla yola çıktıklarını ancak bununla birlikte öğrencilerinin farklı alanlarda topluma hizmet amacı da güttüklerini belirtti. Bu doğrultuda mezun olacak tüm öğrencilerinin hastane, rehabilitasyon merkezi, kreş gibi farklı kurumlarda bulunan 0-6 yaş grubu çocuklarıyla çalışma fırsatı bularak mezun olduklarını belirtti.

İstanbul Gedik Üniversitesi Meslek Yüksekokulu olarak donanımlı mezunlar yetiştirmenin Çocuk Gelişimi Programının temel amaçlarından biri olduğuna değinen Öğretim Görevlisi Uzm. Klinik Psikolog İrem Altan, benzer çalışmaların 2.dönemde de devam edeceğini belirtti.