26 Ara 2014

Clemens Weisshaar ve Khashayar Naimanan ‘Tasarım Buluşmaları’nda Bir Sunum Gerçekleştirdiler

Ünlü tasarımcılar Clemens Weisshaar ve Khashayar Naimanan, 25 Aralık 2014 Perşembe günü, İstanbul Gedik Üniversitesi Rektörlüğü ile Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Dekanlığının ev sahipliğinde, ‘Tasarım Buluşmaları’ adlı konferans dizisi kapsamında bir sunum gerçekleştirdiler. Bu sunumlarında, 1995’ten 2015’e değin süregelen tasarım maceralarını öğretim üyeleri ve öğrenciler ile paylaşan Weisshaar ve Naimanan’ın tanışıklıkları, birlikte okudukları Central Saint Martins tasarım okulu günleri ve 1990lı yılların Londra’sının graffitili sokaklarına dayanırken, tasarım ortaklıkları gibi bir başka ortak noktalarını ise, ikisinin de yüksek lisans eğitimi için gitmiş oldukları Royal College of Art oluşturmakta.

Weisshaar, aynı zamanda Naimanan’ın da iş ortağı olduğu Prada ve Audi gibi ünlü markalar için tasarım ve yerleştirme çalışmalarından, ünlü sanat galerileri ve İstanbul Tasarım Bienaline değin geniş bir yelpazede ürünler sunan Kram/Weisshaar’ın ortağıdır. ‘Sayısal tasarımcıların gelecek kuşağının öncüleri’ (FORM Dergisi), ‘tasarımcıların yeni kuşağının poster çocukları’ (International Herald Tribune) olarak da tanımlanan bu ortaklığın ürünleri Weil am Rhein’daki Vitra Design Museum, New York’taki Museum of Modern Art ve de Paris’teki Centre Pompidou’nun kalıcı seçkileri arasında da bulunmaktadır.

Naimanan’ın kişisel işleri ise Londra Design Museum, New York Modern Sanatlar Müzesi, MOMA, Kudüs’teki İsrail Müzesi ve Messe Frankfurt’ta sergilenmiştir.

Clemens Weisshaar hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Khashayar Naimanan hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayınız.