4 Nis 2016

Çevre Düzenlemesi (Landscape) Başlıklı Konferans Gerçekleştirildi

Gedik Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğretim görevlisi Yüksek Mimar Özer Hasan GÜRÇAY’ın konuk edildiği ‘Çevre Düzenlemesi (Landscape)’ başlıklı konferans gerçekleştirildi.

1 Nisan 2016 tarihinde Kartal Yerleşkesi B Blok Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansın ilk bölümünü bitkisel unsurlar oluşturdu. Bu bölümde bitkilerin çevre ile olan etkileşimi anlatılarak, her sene Londra’da gerçekleştirilen Chelsea Çiçek Festivali’nden örnekler gösterildi. ‘Heykeller’ konulu ikinci bölümde, heykeller bir peyzaj unsuru olarak ele alınarak çeşitli heykel müzelerinden görseller sunuldu. Dış mekan ögelerine yönelik mimari unsurlar bölümünde ise; döşemeler, duvarlar, merdivenler, engelli rampaları, banklar, teraslar ve avlular ele alındı. Sonraki bölümde su aktivitelerinin bir tasarım ögesi olarak yer verildiği örnekler sunularak, sis ve ateş efektlerinin çevre düzenlemesine etkileri üzerinde duruldu. Konferansın son bölümünde ise peyzaj planlamasında yararlanılan farklı aydınlatma teknikleri anlatıldı.