3 Tem 2014

‘Afete Hazır Türkiye’ Kısa Film Senaryo Çalıştayı Tamamlandı

AFAD “Afete Hazır Türkiye” kısa film senaryo çalıştayı Ankara’da AFAD’ın merkezinde tamamlandı. Gedik Üniversitesi’ni temsilen SKS Birimi Personeli ve Gedik Üniversitesi Tiyatro Kulübü danışmanı Burak Akyüz ve Gedik Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencisi Hikmet Gurur Samur’un katıldığı çalıştayda çekilecek olan kısa film senaryosunun öyküsü tartışıldı.

Aynı zamanda AFAD’ın düzenlemiş olduğu deprem odasında bir deprem simülasyonu yaratıldı ve bu gösteri izleyenlere sunuldu. Yaklaşık olarak 7.0 büyüklüğünde bir deprem simülasyonu yaratıldı ve bu sayede hem depremde neler yapılacağıyla ilgili bilgilendirme yapıldı; hem de bu sayede senaryolarda kullanılabilecek deprem sahneleri için bilgi zemini oluşturuldu.

Proje yetkilisi olarak Hikmet Gurur Samur, verilen hibe anlaşmasına imza attı. Verilen hibenin ardından İstanbul’ a dönen ekip, çalışmalarına Gedik Üniversitesi’nde devam edecek. Adı ‘Medya Sarsıntısı’ olarak tasarlanan senaryonun çekimlerine temmuz ayı içerisinde başlanacak. Senaryosunu Burak Akyüz’ün yazacağı projede Gedik Üniversitesi öğrencileri de görev alabilecek.

Detaylar için tıklayınız.