11 Şub 2015

9-10 Şubat 2015 Tarihlerinde Gedik Teknoloji Günleri Yapıldı

Japon Çelik devi JFE Steel’i Türkiye’ye çağıran Gedik Holding’in gözü enerji nakil hatlarında…

“TANAP’tan sonra Putin’in ‘Türk Akımı” Projesi bizi heyecanlandırıyor”

Japonlar deprem teknolojilerini Gedik Holding ile paylaştı.

Japonya’nın depreme dayanıklı çelik üretiminde bir dünya devi sayılan JFE Steel’i Türkiye’ye davet eden Gedik Holding, özellikle enerji nakil hatlarında kullanılan teknoloji için Japonlarla yeni işbirliği arayışında…

DEHA – İstanbul – Gedik Holding ve Gedik Üniversitesi nin, Japon çelik devi JFE Steel işbirliği ile Pendik GreenPark Otel’de organize ettiği “Gedik Teknoloji Günleri” sona erdi. Konferansta, dünya çapında 50 bin çalışanı bulunan Japon JFE Steel’in 8 üst düzey yöneticisi, iki gün boyunca, Japonya’da depreme dayanıklı çelik konstrüksiyon teknolojisindeki son gelişmeleri, 150’ye yakın Türk bilim adamı ve sektör sanayicileriyle paylaştı.

Gedik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Gedik, DEHA’ya yaptığı açıklamada, konferansta yakın zamanda yapımına başlanacak olan ve Kuzey Anadolu Fay hattı yakınlarından geçeceği için depreme dayanıklı olarak projelendirilen, “Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi” (TANAP)’nin de altını çizdiklerini belirtti. Holdinge bağlı Gedik Kaynak A.Ş’nin Azerbaycan doğalgazının Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşınmasına dönük olarak planlanan bu boru hattına, boruların birleştirilmesinde kullanılan kaynak tozu; teli ve elektrotları tedariğini sağladıklarını belirten Gedik şöyle konuştu:

Japonya, deprem mimarisi teknolojisinde en ileri ülke ve ülkenin en büyük çelik devlerinden biri olan JFE Steel, son teknolojilerini bizimle paylaşıyor. Enerji nakil hatlarında da konunun önemi dolayısıyla bundan sonrasında bu alanda aktif rol oynayabiliriz. Çünkü ülkemizin, enerji konusunda yakın coğrafyadaki ülkelerin doğal kaynaklarını taşımada transport görevi görme rolü önemle artmaya devam edecek. Biz de tabii ki bu konuda her gelen projede heyecanlanıyoruz. Rusya Devlet Başkanı Putin’in, Türkiye ziyaretinde gündeme getirdiği “Türk Akımı” projesi de hem Japon dostlarımızı ve hem de bizi heyecanlandırıyor…

52 yıldır kaynak sektöründe çalışan köklü bir şirket olduklarını belirten Hülya Gedik, holdingin adını taşıyan üniversitelerinin bünyesinde her yıl düzenledikleri “Gedik Teknoloji Günleri”nin tüm içeriğini, bu yıl özellikle “Boru Hattı Çelikleri ve Kaynak Teknolojisi’ndeki Yeni Gelişmeler” ve “Kaynaklı Modern Çelik Yapılar” şeklinde iki ana başlık etrafında toplandıklarını belirtti.

Gedik Holding CEO Dr. Mustafa Koçak da bu tür konferansların öncelikle tarafların uzmanlarını bir araya getirdiğini ve böylelikle bundan sonrasında oluşabilecek işbirliklerine zemin hazırlandığını ifade etti. JFE’nin deprem esnekliği konusunda aynı zamanda bir teknoloji devi olduğunu belirten Koçak, JFE Steel, 500 Ar-Ge çalışanı içinden 8 kişilik üst düzey yöneticisiyle Türkiye’de ilk kez bu kapsamda bir konferansa bizimle birlikte katıldı. Bundan dolayı çok mutluyum. Bundan sonrasında gerek ticari ilişkilerimizde gerekse üniversitemizle birlikte ar-ge çalışmalarımızda, daha kolay işbirliği içinde olabileceğiz” diye konuştu.