24 Mar 2017

20. Yüzyıl Türkiye Mimarlığı ve Bugün Başlıklı Konferans

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ile Yapı-Endüstri Merkezi etkinlikleri kapsamında “20. Yüzyıl Türkiye Mimarlığı ve Bugün” başlıklı konferans gerçekleştirildi.

Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü etkinlikleri kapsamında 20. Yüzyıl Türkiye Mimarlığı ve Bugün başlıklı konferans 15 Mart 2017 tarihinde ulusal ve uluslararası düzeyde çalışmaları bulunan Türk Mimarlık Tarihi yazarlarından “Dr. Y. Müh. Mimar Doğan HASOL”un değerli katılımlarıyla gerçekleştirilmiştir.

Doğan HASOL, Yapı-Endüstri Merkezi ve Sanal Mimarlık Müzesi’nin kuruluşuna; Yapı Dergisi ve Yapı Kataloğu gibi mesleki kataloglar ile mimari ve sanat kitaplarının yayımlanmasına öncülük etmiştir. Her mimarın başucu kitabı olan “Ansiklopedik Mimarlık Sözlüğü’nün” yazarıdır. Çeşitli proje yarışmalarında ödüller almış; Mimarlar Odası’nın 1990 Ulusal Mimarlık Ödülü’nü yapı dalında kazanmıştır.

Kartal Yerleşkesi B Blok Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansta “Doğan HASOL” 20. Yüzyıl Türkiye mimarlığını (1905-2000) yedi farklı döneme ayırarak ele almış; her dönemin belirgin mimari özelliklerini dönemin ünlü yapıları, mimarları ve sanat yapıtları üzerinden görsellerle aktarmıştır. Son söz olarak günümüz yapılarının kent silueti üzerindeki etkilerine değinmiş; özgün ve yenilikçi eserler yaratmanın önemini vurgulamıştır. Çok sayıda konuk, öğretim üyesi ve öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilen konferansta, sunum sonrasında Doğan HASOL öğrencilerimizin sorularını cevaplandırılmış ve kitaplarını imzalamıştır.

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü olarak Dr. Y. Müh. Mimar Doğan HASOL’a değerli katkılarından dolayı çok teşekkür ederiz.