28 Tem 2015

“1 Kadın, 1 Motosiklet, 10 Ülke” Projesi Tamamlandı

Cesur Akademisyen Asil Özbay, “1 Kadın 1 Motosiklet 10 Ülke” isimle yola çıktığı Projesini Tamamlayarak Yurda Dönüş Yaptı

İstanbul Gedik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Asil ÖZBAY, kadınların yapabileceklerinin sınırlarının ne kadar geniş olduğunu tüm dünyaya göstermek ve Türkiye’de kadınların yaşadığı şiddete dikkat çekmek için 9 temmuz tarihinde “Bir Kadın Bir Motosiklet 10 Ülke” projesi kapsamında start verdiği 20 günlük yolculuğunu tamamlayarak yurt’a döndü. 24 Temmuz Cuma günü yolculuğunu projenin başlangıç noktası olan Kız Kulesinde tamamlayan Asil Özbay, burada Gedik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ve yakın arkadaşları tarafından karşılandı.

ÖZGÜR ve CESUR bir KADIN profilinin görünürlüğünü sağlamayı hedefleyen Genç Akademisyenin esir olan kızın motosikleti ile özgürleşmesi metaforuyla başlangıçta Yunanistan, Makedonya, Arnavutluk, Karadağ, Bosna-Hersek, Hırvatistan, Slovenya, Avusturya, İtalya ve Bulgaristan’ı kapsayan 20 günlük Balkanlar ve sonrasında Avrupa yolculuğu ile daha da geniş sınırlara ulaştı.  Bu yolculuk boyunca gittiği yerlerde pek çok farklı kare fotoğraflayan Asil ÖZBAY, izlenimlerini twitter, facebook ve instagram hesapları üzerinden takipçileri ile  paylaştı.

“Kadınlara Özgürlük Yakışır” mottosu ile Kız Kulesi’nden yola çıktım, farklı coğrafyalar ve farklı kültürler arasında 8000km’ye yakın yol yaptım. Tek başıma çıktığım bu yol binlerce destekçi ile kocaman bir ekibe dönüştü. Yol boyunca yaşadığım zorluklar, zor yokuşlar, keskin virajlar elbette oldu ama tıpkı hayat gibi bu yolculukta hep devam etti güzellikler de eklenerek ve şuan buradayım, bir kadın olarak sınırlarımızın ne kadar geniş olabileceğini göstermenin mutluluğu yaşıyorum.

Proje Detayları İçin Tıklayınız