31 Eki 2017

Mimarlık Bölümü Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesi Teknik Gezisi

İstanbul Gedik Üniversitesi Güzel Sanatlar Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü “Yapım Yönetimi” dersi kapsamında; 19 Ekim 2017 Perşembe günü 4. Sınıf öğrencileri ile “Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesi” içerisinde yer alan “Lojistik Depo ve Endüstri Meslek Lisesi” şantiyelerine teknik gezi düzenlendi.

21 öğrencimiz ve SİGMA Mühendislik firması Genel Müdürü Abuzer SARI (İnş. Müh.) ile üniversitemiz kampüsünde buluşarak,  Seyahat Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Binasına gidildi. Burada, GOSB imar müdürü Sn. Tufan SAAT, GOSB ile ilgili kuruluşlarından bugüne tarihsel gelişimini, amacını, mevzuatını anlatan bir sunum yaptı. GOSB içerisinde yer alan ve uygulaması devam eden” Adem Ceylan Anadolu Endüstri Meslek Lisesi ̎ nin şantiyesi gezildikten sonar, şantiye sorumlusu Özen AYDIN (Mimar) ve Salim ERTEK (İnş.Müh.) inşaat ile ilgili sunum yaptı. Okula ait kapalı spor salonu ile ilgili detaylı bilgilendirme yapıldı.    GOSB içerisinde yer alan Lojistik depo şantiyesine geçilerek, şantiye sorumlu mühendisi Sn. Salim ERTEK, inşaat ile ilgili bilgi verdi. Şantiyenin iş güvenlik uzmanları, kendi mevzuatları uyarınca bilgilendirme yaptı. Şantiye gezisi sonrasında; GOSB yönetim binasında yer alan konferans salonunda toplanılarak, SİGMA mühendislik Genel Müdürü Abuzer SARI (İnş:Müh.), gezisi yapılan Lojistik Deponun projelendirme sürecini ve uygulama evrelerini anlatan bir sunum yaptı.