6 Kas 2017

Yrd.Doç.Dr. Feyza Başar, Floransa’da European University Institute’de Düzenlenen Konferansa Katıldı

Yrd.Doç.Dr. Feyza Başar, üyesi bulunduğu University Association for Contemporary European Studies (UACES) tarafından, 12-13 Ekim tarihlerinde Italya’nın Floransa şehrinde bulunan European University Institute (EUI)’de düzenlenen “Europe in the Archives, Europe in the Future” temalı Konferans’a katıldı. Konferasın ilk gününde, EUI’nin arşivlerinde saklanan, Avrupa Birliği’nin kuruluşu öncesinde, esnasında ve hemen sonrasında yapılan diplomatic yazışmaların, siyasi öngörülerin, raporların, gazete haberlerinin ve ilgili diğer belgerin orijinalleri incelendi ve yorumlandı. Konferansın ikinci gününde ise “Brexit and Brussels: The Changing Relationship between the UK and the EU” ve “Where now for European Studies” başlıklı iki yuvarlak masa toplantısı gerçekleştirildi. Başar, ilk yuvarlak masa toplantısının açılışında Brexit and its Legal Consequences başlıklı tebliği sundu.