10 Kas 2017

ULU ÖNDERİMİZ GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ANILDI

10 Kasım 1938 tarihinde kaybettiğimiz Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, ölümünün 79. Yılında üniversitemizin  Kartal Yerleşkesi’ndeki  Atatürk büstü önünde gerçekleşen törenle anıldı..  Rektör Vekili Prof. Dr. Dilara Özer’in çelenk sunumu,  saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törene konferans salonunda müzik dinletisi ile devam edildi.

Flütde, Doç. Dr. Nihan Atalay, Obuada Yrd. Doç.Dr. Ayşin Kiremitçi ve Piyanoda Beril Özyazıcı eşliğinde gerçekleşen dinletiden sonra,  “ Farklı Yönleri ile Atatürk” konulu panel ile anma programına devam edildi.

Prof. Dr. Metin KUTAL  moderatörlüğünde ki panelde, Prof. Dr. Adnan ŞİŞMAN “Atatürk, Eğitim ve Kültür”, Yrd. Doç. Dr. Zeynep KAYA “Atatürk Döneminde Türk Dış Politikası” konulu konuşmalarını gerçekleştirdiler. Öğrencilerin ve Öğretim Üyelerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen tören konuşmacılara Tema kartalarının takdim edilmesiyle sona erdi.