24 Eki 2017

NE OKUSAM NE OLSAM MESLEK VİDEOLARI PROJESİ

TÜSİAD Sosyal Kalkınma Yuvarlak Masası’nın girişimi ile, gençlerin meslek seçimi ve kariyer süreçlerine katkıda bulunmak amacıyla, 2014 yılında “Ne Okusam? Ne Olsam?” meslek videoları projesi gerçekleştirilmiştir. Proje kapsamında işgücü piyasasındaki vasıf uyumu sorunu dikkate alınarak, gençlerin meslek ve kariyer seçiminde farkındalık yaratmak amaçlanmıştır.
Projede, ana işbirliği TurkishWIN ile olmak üzere, İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya Bölümü, PwC İnternet Televizyonu, KAGİDER, GelecekDahaNet ile işbirliği yapılmıştır. Proje kapsamında, farklı sektörlerden girişimciler, mavi ve beyaz yakalı çalışanlar, yöneticiler, sanatçı ve akademisyenler kendi kariyer hikâyelerini izleyicilere aktarmaktadır.
Yaklaşık 2,5 dakikalık kısa videolar ile farklı iş alanları ve meslekler tanıtılarak, lise-üniversite öğrencilerinin, iş hayatının başında olan gençlerin ve işini değiştirmeyi düşünen yetişkinlerin kariyer yollarına ışık tutulması hedeflenmektedir. Projede her sektöre dokunmak amaçlanmış ve toplamda 52 meslek videosu 2014 yılı itibariyle yayınlanmıştır. “Kendini Keşfet, Mesleğini Seç!” sloganıyla yola çıkan projedeki meslek videoları www.neokusamneolsam.org web sitesinde yayınlanmaktadır. Buna ek olarak, 2015-2016 döneminde videoların Hürriyet Web TV ve Yenibiriş.com web sitelerinde yaygınlaşması sağlanmıştır.
Proje kapsamında yayınlanan meslek videolarının gerek sosyal medya kanallarında yaygınlaştırılması gerekse ortaöğretim rehber öğretmenleri aracılığıyla öğrencilere erişiminin sağlanması yollarıyla öğrencilerin meslek seçimi süreçlerine ve işgücü piyasasındaki vasıf uyumsuzluğu sorununun giderilmesine katkıda bulunulması hedeflenmektedir.

“TÜSİAD Ne Okusam? Ne Olsam?” projesi, işgücü piyasasında vasıf uyumunun önemini dikkate alarak, gençlerin meslek ve kariyer seçiminde farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Projede, farklı sektörlerden çalışanlar, yöneticiler ve girişimciler kısa videolarla kariyer yolculuklarını paylaşıyorlar. Videolar ile gençlerin farklı iş alanları ve meslekleri tanıması amaçlanıyor.

Videolara projenin web sitesi: http://neokusamneolsam.org

Facebook sayfası: www.facebook.com/neokusamneolsam üzerinden ulaşabilirsiniz.