13 Eki 2017

Mühendislik Fakültesi
Tarih : 16 Ekim-8 Aralık 2017 | Saat: 15.30-17.30
Yer : Kartal-Çamlık ve Şeyhli Yerleşkeleri

İstanbul Gedik Üniversitesi, Topluma Hizmet Uygulamaları Koordinatörlüğü tarafından Sosyal Politikalar Bakanlığına bünyesinde bulunan, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı Çocuk Yuvalarında yaşayan ilköğretim öğrencilerine “Bilim Şenliği Projesi” bağlamında çeşitli mesleklerin uygulamalı olarak tanıtılması amaçlanmaktadır.  Proje kapsamında gönüllü olarak görev alacak olan öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimiz tarafından   eğlenceli programlar içeren robot atelyesi, sanat ve tasarım atelyesi,  laboratuvar deneyleri, sivil havacılık uygulamaları, su altı teknolojileri atelye çalışmaları gibi worksoplar  planlanmıştır. 8  hafta boyunca devam edecek projeye Yakacık Hatice Abbas Halim Sevgi Evleri Çocuk Yuvası’ndan 7 ortaokul öğrencisi katılım gösterecektir.  Sevgi evlerinde yaşayan çocukların  ilgili meslek eğitimlerini bir üniversite bünyesinde kabul edici ve destekleyici bir yaklaşımla uygulamalı olarak görmesiyle, okul eğitimi motivasyonlarının artması dolayısıyla hayata bakış açılarının olumlu yönde değişmesi beklenmektedir.