Akademik Birimler
Uygulama ve Araştırma Merkezleri
Sualtı Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi

Merhaba, benim adım Güvenç SORARLI. İstanbul Gedik Üniversitesi Sualtı teknolojileri Uygulama ve Araştırma merkezinin müdürüyüm. İstanbul Pendik’de bulunan merkezimiz, macera dolu profesyonel bir dalgıçlık kariyeri için heyecan verici imkânlar sunuyor.Sualtı teknolojileri Uygulama ve Araştırma merkezi öğrencilerimize dalış sektöründe profesyonel birer dalgıç olabilmeleri için gerekli dalış becerilerini kazandırmaktadır. Program yüzey uygulamalarına ve tüplü dalışa hızlı bir giriş yapmakta; sanayi dalgıçlığı, hava, karışım gaz dalışları, sualtı kesme ve kaynak eğitimi, sualtı robotik sistemleri (ROV), tahribatsız muayene (The non-destructive testing), sualtı film ve fotoğrafçılığı , dalış güvenliği, profesyonel iş alışkanlıkları, sualtı çalışma becerileri ve profesyonel bir dalgıç olmak için gerekli dalış bilimi temellerini içermektedir. Öğrenciler problem çözme yeteneklerini, takım olmayı ve iletişim becerilerini bu programa uygun şekilde geliştireceklerdir.
Sualtı ile ilgili konularda araştırma yapmak ve dalış tekniklerini geliştirmek amacı ile Merkezimizde CMAS (Confédération Mondiale des Activités Subaquatiques, Dünya Sualtı Etkinlikleri Konfederasyonu) standartlarına göre, CMAS eğitmenleri tarafından dalış eğitimi, dalış kursları, danışmanlık ve sualtı görüntüleme hizmetleri de vermektedir.
Özel donanımlı sınıfımız ve dalış eğitim sahamızla dalgıç programımız dünyadaki en iyi eğitimlerden birini sunmaktadır. İstanbul Gedik Üniversitesi Sualtı teknolojileri, profesyonel dalış programı öğrencilerine sonsuz heyecan ve macera dolu bir alanda üst düzeyde eğitimli olma fırsatı sunuyor.

Misyon :
Dünya kalitesi ve standartlarının üzerinde eğitim ve öğretim vermek, araştırma yapmak ve sualtında yeni ufuklar açmak için yenilikçi, öncü bir sualtı teknolojileri merkezi’ olmak.

Vizyon :
Sualtı teknolojileri konusunda ülkemizin ihtiyacı olan;
savunma sanayinde, dalış turizminde, sualtı arama-kurtarma çalışmalarında, insanlı-insansız sualtı araçlarında ve bilimsel araştırmalarda yer alabilecek yetenek ve donanıma sahip uzman personel yetiştirebilmek amacıyla kurulmuş bir merkezdir.

Sualtı teknolojileri merkezinin Üstün Yönleri
• Stratejik düşünme ve kendini yenileme kabiliyetine sahip olup gelişmelere öncülük eden
• Ulusal veya Uluslararası düzeyde yenilikçi projeler üretip kaynak yaratabilen,
• Endüstriyel ve toplumsal bazda iletişim ve işbirliği kurabilme kabiliyetine sahip
• Karşılaşılan sorunları çözme yönünde sonuç odaklı araştırma – geliştirme çalışmaları yapılan
• Uluslararası düzeyde kalifiye araştırmacı kadrosu bulunan bir sualtı teknolojileri merkezidir.

Sualtı teknolojileri merkezinin Önümüzdeki 5 yıl için Amaçları, Hedefleri ve Stratejileri
• Türkiye’de alanında öncü konuma gelmek,
• Ulusal alanda sualtı kesme ve kaynak teknolojisi, sualtı robotik sistemler ve bilimsel araştırmalarda yapılan çalışmalara yön vermek ve öncelik alanlarını belirleyebilmek
• Ulusal ve uluslararası sualtı teknolojileri merkezleri ile işbirliği yapmak.
• Uluslararası düzeyde işbirliklerini geliştirmek personel ve araştırmacı değişim programları yapmak.

Merkez Yönetimi
Müdür: Güvenç SORARLI